Let op! Schaakmeester de Luxe is opgevolgd door ChessPartner, op dit moment alleen nog in engelstalige versie verkrijgbaar. Zie ook onze engelse website.

Het Nederlandstalig schaakpakket voor iedereen. Beginner of gevorderd, Schaakmeester heeft speelsterktes die menig uitdaging aan kan. De ELO rating van Schaakmeester de Luxe 4.0 is ca. 2250 en kan enigzins varieren afhankelijk van de machine waarop gespeeld wordt. De belangrijkste features op een rij:

Schaken via Internet
Als eerste biedt Schaakmeester de mogelijkheid om langs gebruikersvriendelijk weg partijen te spelen via het Internet. Daarvoor worden Chess Servers aangesproken die normaal gesproken met een lastig te gebruiken interface worden bediend.

Nieuw 3D Schaakbord
Nog meer speelplezier met een natuurgetrouwe 3D stukken. Additionele sets zijn op dit Web te downloaden of..., door u zelf te maken.

Nieuwe databases met totaal meer dan 200.000 partijen
De schaakdatabase is geheel vernieuwd en net als de rest van het programma, volledig 32-bit. De meegeleverde voorbeelden bevatten meer dan 200.000 interressante partijen. Zoek op partijen van bekende en beroemde spelers en speel de partij na of laat deze analyseren door Schaakmeester.

Eindspel databases
Op de drie extra CD's bevinden zich de 5-stukken eindspel databases. Dat zijn die eindspelen waarvan de uitkomst 'bekend' (=berekend) is.

Openingen boek
Schaakmeester kent een groot aantal openingen en speelt deze uit het boek. Additionele boeken kunt u zelf op eenvoudige wijze maken en onderhouden. Ideaal bij de voorbereiding of openingstudies.

Analyses
Met Schaakmeester de Luxe kunt u posities of zelfs hele partijen analyseren. De 'mening' van Schaakmeester wordt in de zettenlijst geplaatst in de vorm van zetcommentaar. Deze annotaties kunt u weer terug laten komen in het partijverslag en/of kopieren naar bijv. tekstverwerker al dan niet voorzien van een diagram.