This page requires Java support

Het Java schaak programma aan de linkerkant is een versie van ChessPartner welke in Java geschreven is. Natuurlijk niet de volledige versie maar een klein onderdeel daarvan. Een schaakprogramma dat in Java geschreven is is veel langzamer dan wanneer het in C of assembler geschreven zou zijn. Hierdoor zal het ook minder sterk spelen. Dit programma is nog steeds in ontwikkeling, kom dus vaak terug.

Maart 2005

Versie 1.09 - Uitgebreid met klein 1000 zetten openings boek.

Januari 2003

Versie 1.08 - Vele parameters toegevoegd om het beter te integreren in uw eigen website. Zie de bijgevoegde readme file voor details.

21/22 Februari 2001

Nieuwe opties om een stelling op te zetten en de kleuren te kunnen wijzigen.

4 Juli 2000

De applet is nu freeware, webmasters dit is uw kans om deze applet op uw eigen site te plaatsen. Download nu van onze engelse download pagina. Klik op de 'about' knop voor meer informatie.

18-Sep-99 UPDATE

Rokade bug opgelost.

8-March-98 UPDATE

Simpele positinele evaluatie toegevoegd, ook de settings dialoog doet iets.

5-March-98  UPDATE !!!

Het programmaatje doet nu zijn eerste zetten, er moet nog veel gebeuren, er zit o.a. nog geen positionele evaluatie in, ook geen openingenboek (nou ja 1 zet). De snelheid is best behoorlijk op een P233 met IExplorer haal ik tussen de 20000 en 30000 stellingen per seconde. De betekenis van de bovenste regel is achtereenvolgens:   zoekdiepte, tijd in millseconden, aantal onderzochte stellingen, waardering (100 = 1 pion), hoofdvariant.

Ik ben benieuw naar de snelheid op andere platformen, graag feedback.

De bedenktijd staat vast op 10 seconden !